Γενική Συνέλευση και Hμερίδα για τα προϊόντα της μέλισσας [4-2-2012]

 

 

 

Γενική Συνέλευση και Hμερίδα για τα προϊόντα της μέλισσας από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επαγγελματιών Μελισσοκόμων-Βασιλοτρόφων Παραγωγών Βασιλικού πολτού & Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης (Π.Σ.Ε.Π.)

 

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, 2012 στην Γεωπονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

 

Τα προϊόντα της μέλισσας με εξαίρεση το μέλι δεν έχουν νομοθετημένα ποιοτικά κριτήρια, δεν έχουν ταυτότητα,  δεν μπορούν να ελεγχθούν, δεν μπορούν να προστατευτούν.  Στην Ελλάδα η διακίνηση ξένων βασιλισσών οποιασδήποτε φυλής και χώρας είναι ελεύθερη ενώ αρκετές ευρωπαϊκές χώρες προστατεύουν τις εγχώριες φυλές μελισσών.

 

Τα προβλήματα αυτά ο Σύνδεσμος  Π.Σ.Ε.Π. στην προσπάθειά του, να συζητήσει, να βρει και να προτείνει λύσεις,  καλεί τους επιστήμονες που έχουν αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας σχετικής με την ταυτότητα, την ποιότητα, τα χαρακτηριστικά των προϊόντων μέλισσας, περιλαμβανομένων και αμιγών κατηγοριών μη ταυτοποιημένου ελληνικού μελιού π.χ. κουμαριάς, βαλανιδιάς, πολύκομπου κ.ά να συμμετάσχουν σε ημερίδα, η οποία θα ακολουθήσει τη γενική Συνέλευση του Συνδέσμου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα

 

Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Π.Σ.Ε.Π.

Ωρα 10:00 με θέματα

  • Απολογισμός –Δράσεις του Συνδέσμου
  • Εκλογές νέου Δ.Σ.

 

Ημερίδα «Προϊόντα Κυψέλης – Προοπτικές, Προβλήματα και Λύσεις»:

Ώρα 13:00 με θέματα:

  • Ταυτότητα και ποιοτικά κριτήρια του ελληνικού βασιλικού πολτού.
  • Ταυτότητα και ποιοτικά κριτήρια της ελληνικής γύρης.
  • Δυνατότητες αξιοποίησης της ελληνικής πρόπολης, κεριού και άλλων προϊόντων κυψέλης.
  • Εισαγωγή ξένων βασιλισσών στην Ελλάδα, επιπτώσεις υβριδισμός.

 

Η ημερίδα του Συνδέσμου θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Μελισσοκομίας -Σηροτροφίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που διοργανώνεται το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, 2012 στην Γεωπονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν ως εισηγητές  στην ημερίδα, καλούνται να στείλουν το τίτλο και μια μικρή περίληψη της εισήγησής τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση thrasia@agro.auth.gr ή με φαξ στο 2310471939 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2011.

 

Πληροφορίες Μπαγιάτης Παύλος:Τηλ. 6977051670.

 

Comments are closed.